Eğitim Sitesi

Kılıç Nedir? Kılıç Hakkında Kısaca Bilgi

Kılıç Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Kılıç:

Sivri uçlu, tek ağızlı veya çift ağızlı, eğri veya düz, ince veya kalın namlu özelliklerine sahip bir tür büyük boy bıçaktır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kılıç:

İki tarafı da keskin uzun alet.

 

Eskrim Terimi Olarak Kılıç:

Hem vuruş hem de dürtüş silahıdır.Geçerli bölge vücudun belden yukarısıdır ve sayı atak üstünlüğüne göredir.105 cm. uzunluğunda olup müsabaka süresi 4 dakikadır.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Topuzlu Kamçı (Zincirli Topuz): Demir, bakır veya ağaç bir sapın ucuna bir zincir yardımıyla genellikle yuvarlak yapıda olan bir baş (topuz) takılmış, baş kısmı demirden, bakırdan veya ağaçtan olabilen, içi boş veya dolu olabildiği gibi, dış yüzeyi düz veya çok sayıda müteaddit yapıda sivriltilmiş de olabilen bir tür alettir.

    Fişek: Ateşli silahlarda canlı ve cansız hedefler üzerinde tahribat yapmak maksadıyla kullanılan çekirdek, barut kapsül ve kovandan oluşan aksamların bütünüdür.

    Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları: Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (UIT) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslar arası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancalardır.

    Kasatura: Bel kayışına asılı olarak taşınan ve gereğinde tüfeğin namlusunun ucunda takılan düz ve kısa bir tür kılıçtır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü