Eğitim Sitesi

Keson Nedir? Keson Hakkında Kısaca Bilgi

Keson Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Keson:

Bir temel biçimi. Sağlam zeminin derinde olduğu durumlarda, daha geniş ve sağlam temel yapmak için zemin üzerinde içi boş olarak inşa edilir ve ağırlığından da yararlanılarak istenilen derinliğe indirilir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Keson:

1. Sandık.
2. Sağlam zeminin derinde olması keson temel ve kazık temellere göre daha geniş karne ve sağlam temel yapmak gerektiği durumlarda keson temeller uygulanır. Bu tip temeller, zemin üzerinde içersisi boş olarak inşa edilip, ağırlığından da yararlanarak, istenilen derinliğe indirmek suretiyle oluşturulur. Genellikle üç tipte yapılır: Açık kesonlar, Pnömatik kesonlar, Yüzen kesonlar (yüzen sandıklar).

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Levye: Bir yükü ağırlığı yerinden oynatmada kullanılan çelik çubuk.

    Sürveyan: Gözetmen, Yapı yerinde yapılan işlere ve kullanılan gereçlere, işveren adına nezaret eden teknikere verilen isim.

    Alçı Dekorasyoncu: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, alçı, alçıpan ve diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı sıva, kartonpiyer, dökme tavan, asma tavan, bölme duvar ve duvar giydirme işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Geçici Kabul: Bir inşaatın -tamamen bitmemiş bile olsa- mal sahibi tarafından öngörülen amca uygun olarak kullanılmak istendiği düzeye ulaştığını, tasarımcı veya proje yöneticisi veya her ikisinin belgelediği tarih.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü