Eğitim Sitesi

Kesit Nedir? Kesit Hakkında Kısaca Bilgi

Kesit Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Kesit:

Zodyak'ın burçlarını veya gökyüzü evlerini ayıran çizgilere kesit denilir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kesit:

Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kesit:

Arkeolojik kazılarda açılan açmaların dört bir yanında oluşan çukur duvarlarına verilen ad. Kesitler özellikle stratigrafinin okunması ve anlamlandırılmasında kullanılırlar. (İng. Section)

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kesit:

Bir müzik yapıtını oluşturan ezgi parçalarından her biri.

 

Sanat Terimi Olarak Kesit:

Bir cismin dikey bir düzlem üzerinde kesildiği var sayılarak ölçekli olarak çizilene denir. Enine kesit veya boyuna kesit şeklindedir.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Işıklar (Luminaries, Lights): Doğum haritasında Güneş ve Ay'dan 'Işıklar' diye söz edilir. Doğum haritasının en önemli güçleri ışıklardır. Güneş kişiliği, Ay da duyguları temsil eder.

    Dörtlüler (Qualities): Zodyak'ın burçları özelliklerine göre belirli gruplarda toplanırlar. Her bir grupta dört burç olduğu için buna bu isim takılmıştır. Dörtlüler, Öncü, Sabit ve Değişir olmak üzere üç gruptur.

    Başak (Virgo): Zodyak'ın altıncı burcudur. Güneş, 23 Ağustos - 23 Eylül devresinde bu burçta kalır.

    Yükselen Burç (Ascendant): Doğum saati ve yerinde Zodyak'ın Doğu Ufkunda Yükselen Burç ve derecesi. Yükselen burç ayrıca gökyüzü haritasının da birinci evinde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü