Eğitim Sitesi

Kent Nedir? Kent Hakkında Kısaca Bilgi

Kent Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kent:

Nüfusu 10 000'den fazla, halkı sanayi ve hizmet sektöründe çalışan büyük yerleşim merkezleri.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kent:

Şehir. Kent, sınırları içinde yaşayan nüfusun geçim kaynaklarını tarım ve hayvancılık dışı uğraşıların oluşturduğu, toplumsal ilişkiler, kültürel alanlar, nüfus yoğunluğu gibi bir çok yönden kırsal alanlardan farklı olan yerleşim birimi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kent:

Tarım üretiminin en aza indiği teknolojinin gelişmesiyle artan nüfusla birlikte karmaşık yapıya sahip insanların oluşturduğu yerleşim.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Madde Döngüsü: Canlı organizmalarla çevrelerini içine alan ve kimyasal değişim sonucu oluşmuş bulunan maddelerin ekosistemdeki dolaşımı.

    Topoğrafya Haritaları: İzohips (eş yükselti) eğrisi yöntemi ile yapılır. Araziyi ölçekleri oranında ayrıntıları ile gösterirler. Ölçekleri 1 / 20.000 ile 1 / 500.000 arasında değişir. 1 / 20.000'den büyük ölçekli olanlar kadastro işlerinde ve askeri amaçlarla kullanılır. Bu haritalardan ölçek, uzunluk alan ve eğim hesaplamada yararlanılır.

    Tarım Arazisi: Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazidir.

    Galaksi (Gökadası): Milyonlarca yıldız sisteminin oluşturduğu sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü