Eğitim Sitesi

Kent Devleti (Site-Polis) Nedir? Kent Devleti (Site-Polis) Hakkında Kısaca Bilgi

Kent Devleti (Site-Polis) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kent Devleti (Site-Polis):

En ilkel ve ilk devlet örgütlenmesidir. Tunç
çağından itibaren örgütlenmeye başlamıştır. Bir kentin kendi başına, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devlet olma halidir. Çevrelerinin siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamını yönlendiren kent devletleri İlkçağda Yunanistan'da temel siyasal birimdi ve genellik köleci demokrasi yönetimine sahiptir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bilimsel Sosyalizm: "Bilimsel sosyalizm" deyimi, "Ütopyacı sosyalizm" deyiminden ayırmak amacı ile Karl Marx'ın ortaya koyduğu sosyalist ideolojiye verilen addır. Bu düşünceye "bilimsel" denilmesinin nede-ni, bilimsel bir yönteme, deney ve gözleme dayanması, evrensel olmasıdır.

    Sadak: Sırtta taşınan ok çantası.

    Şeyh Bedreddin Olayı: 15. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde gerçekleşmiş bir isyandır. Fetret Devrinden faydalanmak isteyen Şeyh Bedreddin isyan çıkardı fakat isyan uzun sürmedi. Şeyh Bedreddin ise 1420 yılında idam edildi.

    İnkılap: Bir halden başka hale dönüşme, biçim değiştirme, devrim anlamına gelir. Diğer taraftan, inkılap, toplumların çeşitli alanlarda, toplumun ihtiyaçlarına göre birtakım düzenlemelerle birlikte yeni bir düzen getirmesidir. Atatürk inkılapçılığı; toplumsal ihtiyaçları karşılamak için kurallar koymayı, düzenlemeler yapılırken izlenecek yol ve yöntemler belirlemeyi öngörür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü