Eğitim Sitesi

Kent Bilgi Sistemleri Nedir? Kent Bilgi Sistemleri Hakkında Kısaca Bilgi

Kent Bilgi Sistemleri Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kent Bilgi Sistemleri:

Bir şehrin bilgilerinin birbirleri ile ilişkili olarak ve istenildiği anda ulaşılabilecek şekilde düzenlenmesi, altlık haritalarının oluşturulması, gerekli donanım ve personel altyapısının oluşturulması ve bu sistemin ayakta kalabilmesi için gerekli koordinasyonun oluşturulması.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kaynak Suları Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, özel kaplara doldurulup satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenerek hangi kaynaklara ait olduklarını gösterecek şekilde bu kaplara özel işaret konulması, karşılığı alınan bedel.

    Zorunlu Sebeplerle Fazla Çalışma: Gerek bir arıza sırasında, gerek bir arızanın mümkün görülmesi halinde yahut makineler veya araç ve gereç için hemen yapılması gerekli acele işlerde, yahut zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkmasında, işyerinin normal çalışmasını sağlayacak dereceyi aşmamak kaydıyla işçilerin hepsi veya bir kısmına yaptırılan çalışma.

    Kabul Komisyonu: Satınalma Müdürlüğü tarafından ihale veya pazarlık usulü ile alınan malzeme ve hizmetlerin Teknik Şartname ve sözleşmeye uygun şekilde kabulünü yapmak üzere, üyelerinden oluşan grup.

    Kur: Bir ülke parasının başka bir ülke parası cinsinden değeri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü