Eğitim Sitesi

Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Nedir? Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Hakkında Kısaca Bilgi

Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık:

Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Gynomonoecios Bitkiler: Erselik çiçeklerin erkek çiçeklerle beraber bulunduğu bitkilere andromonoecious bitkiler, dişi çiçeklerle beraber bulunduğu bitkiler de gynomonoecios bitkiler denir.

    Tavlama: Temiz buğdaya su verilip belirli bir süre dinlendirmek suretiyle buğdayın fiziksel özelliklerini öğütmeye elverişli duruma getirme işlemi.

    At Dişi Mısır: Dünya mısır üretiminin % 80 ini oluşturan, ülkemizde daha çok Samsun, Sakarya ve Kocaeli illerinde yetiştirilen, ekmek yapımında pek kullanılmayan, protein miktarı fazla, bin dane ağırlığı 300-500 gr. arasında olan, daha çok glikoz sanayinde kullanılan mısır türü.

    Islah: 1- Daha yüksek verim ve kalite elde etmek için ürünü bazı biyolojik işlemlerden geçirme. 2- Herhangi bir nedenle arızalanan ürüne fiziki ve kimyevi işlemlerin uygulanarak evsafının tekrar kazandırılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü