Eğitim Sitesi

Kazayağı Nedir? Kazayağı Hakkında Kısaca Bilgi

Kazayağı Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Kazayağı:

Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.

 

    Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

    Irish Coffee: Isıtılmış bir şarap bardağına 2 ölçü viski ve 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine taze yapılmış sıcak kahve eklenir ve karıştırılır. Karışınca üzerine 1 ölçü kalın krema yavaşça akıtılır ve karıştırmadan sunulur.

    Karanfil: Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz haline getirildikten sonra veya dövülmeden tane olarak kullanılır. Kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, soğanla birlikte bazı yahnilerde kullanılır. Elma ile ilginç bir uyumu vardır.

    Buket Garni: Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. Bu aroma yüklü bitki demetinin işlevi; yemeklerin (özellikle et yemekleri) ve sosların pişirilmesi sırasında yemek veya sosa aroma vermesidir. Buket garni hazırlanırken en çok tercih edilen bitkiler; defne yaprağı, maydanoz, biberiye, kekik, pırasa, dereotu vb.dir. (Fr. Bouquet garni)

    Gelişi Güzel Doğrama: Şekline bakılmaksızın rastgele doğrama yöntemi. Amacın sadece parçalamak olduğu ve parça büyüklüğünün önemi olmayan doğrama şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü