Eğitim Sitesi

Kaynak Nedir? Kaynak Hakkında Kısaca Bilgi

Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kaynak:

Yeraltı sularının kendiliğinden yeryüzüne çıktığı yere kaynak denir. Türkiye'de kaynaklara pınar, eşme, bulak ve göze gibi adlar da verilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kaynak:

1. Gelir, kazanç, sağlık vb.ni sağlayıcı öge.

2. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans.

3. Herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazı veya eserlerin bütünü, literatür.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Kaynak:

Metal parçalarını ısı ile eritip birleştirme metodudur.

 

Tarih Terimi Olarak Kaynak:

Tarihi olaylar ve olgular hakkında bilgi veren her türlü yazılı, yazısız, sözlü, görsel malzemeye (bilgi, belge, ve veri) kaynak denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ay'ın evreleri: Ay Güneş'ten aldığı ışınları yansıttığından ve Dünya'nın etrafındaki hareketinden dolayı farklı şekillerde görülmektedir. Ay'ın değişik şekillerde görülmesine Ay'ın evreleri denir. Ay, Güneş ile Dünya arasına girdiğinde, Ay'ın karanlık yüzü Dünya tarafında olur. Bu durumda Ay'ı göremeyiz. Ay'ın bu evresine yeni ay denir. dersimiz.com Yeni ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra Ay'ın Dünya'ya bakan yüzünün yarısı görülür. Bu evreye ilk dördün denir. İlk dördün evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün tamamı görülür. Bu evreye dolunay adı verilir. Dolun Ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün yarısı görülür. Bu evreye son dördün denir.

    Kerpiç: Duvar örmekte kullanılan balçık ve saman karışımı pişmemiş tuğla.

    Oklüzyon: Kavuşmuş cephe. Arkadan gelen bir cephenin daha hızlı hareket ederek önde bulunan cepheye kavuşması. Bu olay, özellikle dağların yamaçlarında gerçekleşir.

    Küreselleşme: Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü