Eğitim Sitesi

Katı Atık Nedir? Katı Atık Hakkında Kısaca Bilgi

Katı Atık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Katı Atık:

Evsel, ticari veya endüstriyel alanlardan oluşan, madencilik, tarımsal işlemler ve su arıtım ünitelerinde dâhil olduğu proseslerden(süreçlerden) kaynaklanan yarı katı çamurları da içeren, hem ayrışabilen hem de ayrışma özelliği olmayan maddeler.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Katı Atık:

Katı özelliklerini taşıyan her türlü atık madde.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Boylam: 1- Dünya üzerindeki her hangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değerine Boylam denir. Derece, dakika ve saniye olarak ifade edilir. 2- Dünya üzerinde herhangi bir noktayla, Londra yakınındaki Greenwich Gözlem Evi'nden geçen meridyen arasındaki paralel yayının açı cinsinden değeri. 3- Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açısal değeridir. Q açısı, D noktasının başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değeridir ve D noktasının boylam derecesini verir. Örnek : D noktasına ait Q açısının değeri 30 derece ise, D noktasının boylam derecesi 30° dir.

    Alçak Enlemler: Ekvator ile orta kuşak arasındaki enlemleri içerir.

    Nefometre: Bulutluluk gökyüzünü kaplayan bulutların miktarı 10 ya da 8 eşit parçaya bölünmüş ve nefometre adı verilen bir araç ile ölçülür. Nefometre ufku kaplayacak şekilde tutularak bulutla kaplı pencereler sayılır. Bulutla kaplı pencere sayısının tüm pencere sayısına oranı da bulutluluğu verir.

    Asimilasyon: Farklı kültürlerin başka bir kültür içinde eritilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü