Eğitim Sitesi

Kat Kat Kesme (Layering) Nedir? Kat Kat Kesme (Layering) Hakkında Kısaca Bilgi

Kat Kat Kesme (Layering) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kat Kat Kesme (Layering):

Kumaş fazlalığını yok etmek ve dikişin düz uzanmasını sağlamak için, kumaş katlarını, dikiş payında, farklı genişliklerde kesme işlemi.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Tutturma Dikişi (Pickstitch): Genelde yakalarda kullanılan, üst dikişe alternatif olarak kullanılabilen dekoratif yüzey dikişi.

    Kumaş Çizgisi (Grain): Dokuma bir kumaşta, boyuna ve enine iplik yönleri. Bu iplikler dik açılarda olduğunda, buna doğru kumaş çizgisi denir.

    Tela (Interfacing): Bazı bölümlere (bir bel bandı, yaka veya manşetlerde) eklenmiş sertlik, şekil ve destek vermek için, giysi ve pervaz arasına yerleştirilen özel tasarlanmış kumaş. Kullanılmakta olan giysi kumaşına uyması için ince, orta kalınlıkta ve kalın olarak yapılır. Dokuma olmayan tela genel kullanım için idealdir; dokuma kanvas tela terzilikte kullanılır. Ütülü tela'ya da bakınız.

    Ekstrafor Bandı (Heading Tape): Halkalar içeren, kancaların takılması için perdenin üst kısmına dikilen geniş kumaş bandıdır. Yumuşakça büzülmüş pliseler yapmak için bant yukarı çekilir ve perde, banttaki dokuma cepler içine yerleştirilmiş kancalar kullanılarak bir kornişe takılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü