Eğitim Sitesi

Kast Ajansı Nedir? Kast Ajansı Hakkında Kısaca Bilgi

Kast Ajansı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Arşiv: Yayınlanmış veya yayınlanmamış tüm programlara ait veya program yapımı amacıyla kullanılabilecek, televizyon kanalı tarafından çekimi yapılmış ya da dış kaynaklardan elde edilmiş her türlü görüntüler bütünü.

    IPTV (Internet Protocol Television): Radyo, televizyon yayınları ile isteğe bağlı yayın hizmetlerini genişbant iletim ve erişim teknolojileri kullanarak belli bir hizmet kalitesinde, özel yönetilen bir ağ üzerinden, DVB-IPTV standartlarında abonelere veya izleyicilere, internet protokolü (IP) uygulanarak set üstü cihaz veya bütünleşik TV alıcıları ile alınmasına imkân tanıyan yayın.

    Televizyon / Yayın Kanalı: Televizyon kuruluşunun televizyon yayını içeriğini, bir yayın akışı çizelgesi doğrultusunda eş zamanlı olarak iletmek amacıyla kullandığı yayın ortamı.

    Program Çekimi: Önceden hazırlanmış televizyon programı içeriğinin, yayınlanmak üzere kayıt edilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü