Eğitim Sitesi

Kasatura Nedir? Kasatura Hakkında Kısaca Bilgi

Kasatura Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Kasatura:

Bel kayışına asılı olarak taşınan ve gereğinde tüfeğin namlusunun ucunda takılan düz ve kısa bir tür kılıçtır.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Kalibre: Metrik sistemlerde milimetre (mm) olarak ifade edilen fişek ölçüleri, ABD ve İngiltere gibi Anglo-Sakson ülkelerinde kalibre (cal.) cinsinden ifade edilmektedir. Birimlerdeki bu farklılık ise kimi zaman karışıklıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle rakamsal değerlerin her iki birimdeki ifadesini bilebilmek için basit bir formülü kullanmak yeterli olacaktır. terimlersözlüğü.com Metrik sistemde ifade edilen bir fişek çapının kalibre cinsinden karşılığı nasıl hesaplanır? Öncelikle bilinmesi gereken, Anglo-Sakson ölçü sistemindeki inç kavramıdır. Bir inç, 25.4mm.'ye karşılık gelir. Metrik Birimdeki değer = (25.4/100)x Kalibre değeri Örnek: .38 Kalibre bir fişeğin çapının metrik birimdeki karşılığını öğrenmek için; (25.4/100) x 38 = 9.65 mm işlemini yapmak yeterli olacaktır.

    Ateşli Silah: Barut gaz basıncının etkisi ile mermi veya mermi çekirdeği adı verilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri uzak mesafelere atan büyük toplardan, tüfek, av tüfeği ve tabancaya kadar çeşitli tür ve boyutta silahları kapsar. dersimiz.com Bir başka deyişle, mekanik bir kuvvetle, içerisinde bulunan sert cisimleri belirli mesafelere kadar ulaştıran ve orada bu sert cisme bir iş gördüren aletlere ateşli silah denir.

    Topuz: Baş kısmı yuvarlak veya dilimli (parçalı) yapıya sahip, demirden, bakırdan veya ağaçtan olup, içi boş veya dolu olabildiği gibi, baş kısmı yuvarlak olanlarının dış yüzeyi düz veya sivri-çıkıntılı olabilen, dersimiz.com dilimli yapıdakilerde ise her bir dilimin üzeri küt olabildiği gibi, sivri uçlu da olabilen, baş kısmına yekpare durumda yine demirden, bakırdan ve ağaçtan sap bölümü bulunan bir tür alettir.

    Süngü: Tüfek namlusunun ucuna takılan küçük kılıç biçiminde delici silahtır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü