Eğitim Sitesi

Kas Nedir? Kas Hakkında Kısaca Bilgi

Kas Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kas:

Vücudumuza biçim kazandıran, iskeletimizi ve iç organlarımızı hareket ettiren yapılara kas denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kas:

1-Adale.

2-Kasılarak vücut hareketlerini sağlayan organ ve bu organın lifli dokusu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mimikri: Bir organizmanın yaşamını sürdürebilmek amacıyla bazı diğer canlı ya da cansız nesnelere benzeyerek yaptığı uyum.

    Radyoaktif Kirlilik: Radyoaktif maddelerin ekosistemde birikerek belirli değerlerin üzerine çıkmasına radyoaktif kirlilik denir. Nükleer santraller, röntgen ve tomografi cihazları gibi etkenler radyoaktif kirliliğe neden olur. Radyoaktif kirlilik; canlılarda mutasyona yol açtığı gibi başta kanser olmak üzere radyasyon yanıkları, genetik bozukluklar ve bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olur.

    Kohezyon Kuvveti: Su moleküllerinin hidrojen bağları ile birbirine tutunması sonucu oluşan kuvvettir. Hidrojen bağları zayıf bağlardır. Suyun hareketi sırasında koparak yeniden oluşturulur. Bu sayede su molekülleri birbirine bağlanmış olur ve bir bütün halinde hareket eder. Bitkiler kohezyon kuvvetini kullanarak topraktan aldıkları suyu belirli bir yüksekliğe kadar gövde içerisinde taşıyabilir.

    Kloroflorokarbon: Klorofloro karbon gazı atmosfere parfümlerden yayılır. Ozon tabakasındaki ozon ile reaksiyona girerek parçalanmasına neden olur. Böylece ozon tabakasında ozon derişimi azalır. Sera gazlarından olan kloroflorokarbon küresel ısınmanın da başlıca sebeplerindendir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü