Eğitim Sitesi

Karşılıklı Etki (Mutual Reception) Nedir? Karşılıklı Etki (Mutual Reception) Hakkında Kısaca Bilgi

Karşılıklı Etki (Mutual Reception) Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Karşılıklı Etki (Mutual Reception):

Doğum haritasında iki gezegen birbirlerinin burçlarına düşerlerse olumlu bir denge sağlanır. İki güç birbirlerine yararlı etki yapabilir.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Doğum Haritası (Horoscope): Bir insanın doğduğu anda Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzünde çizdikleri şekillerin Dünyadan görülüşü. Yıldız Haritası olarak ta anılan doğum haritası doğum tarih, yer ve saatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.

    İlerletme (Progressions): Astrolojide doğumdan sonra 1 gün=1 yıl kabul edilerek hazırlanan harita. Geleceği yorumlamakta kullanılır.

    Açılar (Aspect): Bir yıldız haritasındaki Güneş, Ay ve gezegenler aralarında ve bazen de yükselen burçla açılar meydana getirirler. Bu açıların kimi olumlu kimi olumsuz sayılır. Açıları kuran gezegenler çok daha etkili duruma gelebilirler. Astrolojide açıların yorumlanmasına çok önem verilir.

    Kare (Square): Doğum haritasında 90 derecelik açıya kare denilir. Bu daima sert etki yapar. Bazen böyle kare açı yapan gezegenlere bir üçüncüsü da sert etki yapabilir. Buna da T Karesi veya T cetveli denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü