Eğitim Sitesi

Karkas Nedir? Karkas Hakkında Kısaca Bilgi

Karkas Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Karkas:

Ahşap, çelik ya da betondan iskelet yapı.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Karkas:

Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve koyunlar kasaplara yarım karkas olarak satılır. Yani derisi yüzülmüş, işkembesi çıkarılmış ve sakatatları alınmış bütün ve kemikli et.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Karkas:

1- İskelet, bir yapının betonarme, çelik, ahşap gibi taşıyıcı sistemi.

2- İskeletli bir strüktünün, taşıyıcı bölümlerinin hepsine verilen ad.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Karkas:

Bir yapının taşıyıcı öğelerinin tümüne verilen ad; iskelet.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İmaret: Yoksullara ve öğrencilere yiyecek dağıtmak için kurulmuş hayır kurumu.

    Komposizyon: 1- Ayrı ayrı parçaları bir araya getirerek bir bütün oluşturma biçimi ve işi. Bir sanat yapıtında öğelerin düzenlenmesi. 2- Bir sanat yapıtında öğelerin düzenlenmesi - bir ölçüde iskelete benzetilebilir - vazgeçilemez ancak görünmez olan alt yapı. (Composition)

    Mitoloji: 1. Çok Tanrılı dinlerde tanrı ve yarı-tanrıların eylemleri ile onların insanlarla ve diğer yaratıklarla ilişkileri konusundaki efsaneler, öyküler, inançlar bütünü. Genellikle bilinen Yunan ve Roma mitolojileridir. Oysa aynı biçimde eski Türk, Germen ve Aztek mitolojilerinden de söz edilebilir. Mitoloji, içinde üretildiği toplumun resim ve heykel sanatlarının konu seçiminde başvurduğu ana kaynaktır. 2. Bir milletin uydurduğu ve inandığı özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait efsanelerin tümü. 3. Mitleri, doğuşlarını, anlamlarını yorumlayan, inceleyen bilim. 4. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan uygarlığına ait mitlerin, efsanelerin bütünü.

    Mevlevihane: Mevlevilik tarikatına bağlı olanların, tarikat kurallarına göre toplandıkları ve içinde özel odaları ve tören yerleri bulunan bina.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü