Eğitim Sitesi

Karbon Dioksit Eş Değeri Nedir? Karbon Dioksit Eş Değeri Hakkında Kısaca Bilgi

Karbon Dioksit Eş Değeri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Karbon Dioksit Eş Değeri:

Bir sera gazının ışıma kuvvetinin karbon dioksit ile karşılaştırılmasında kullanılan birim. CO2-e

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Step Formasyonu: Ilıman bölgelerin az yağışlı kurak ve yarı kurak kısımlarında, bitki örtüsünün büyük ve önemli bir bölümü buğdaygil yem bitkilerinden oluşan bir çayır ve mera formasyonudur. Toprak nemi fazla olan çukur alanlarda biçilmek sureti ile değerlendiren step formasyonu, esas itibariyle kurak bölgelerin meralarını meydana getirir. Fazla tahrip edilmeyen steplerde, bitki örtüsünün büyük kısmı buğdaygillerden oluşur.

    İklime Uyma: İklim koşullarının değiştiği zaman canlının yeni koşullara uyabilme yeteneğidir. Bu uyum canlıda fizyolojik fonksiyonlar ve ekolojik davranışlarda ortaya çıkan değişimlerle sağlanır.

    Ekosistem: 1. Birbirleri ile ve cansız ortamla ilişki içinde olan kendi içinde yeterli bitki ve hayvan topluluğu. 2. Belirli bir alanda tüm canlı ve cansız faktörlerin, durmaksızın birbirleri üzerine etkileri ile ortaya çıkan yapıdır. Herhangi bir ekosistemden bahsedildiğinde onun yalnızca dış görünümü değil dış görünümle beraber besin maddelerinin ve enerjinin akış şeklide anlaşılır. Her ekosistem bir dereceye kadar kendine yakın diğer ekosistemlerin devamı durumundadır. 3. Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemlere denir. Örnek : Bir ekosistemin 4 temel bileşeni vardır: 1-Üreticiler (ototroflar) : Başlıca yeşil bitkiler 2-Tüketiciler (hetotroflar) : Genelde hayvansal canlılar 3- Ayrıştırıcılar (saprofitler) : Mantar, bakteri, funguslar 4- Doğal çevre İlk 3 bileşen, 4. bileşenin oluşturduğu cansız doğa içinde varlıklarını sürdüren canlı yaşamı kapsar.

    Ekim Nöbeti: Herhangi bir tarlada aynı yıl ya da yıllar içerisinde çeşitli ürünlerin bir düzen içerisinde belirli bir sıraya göre yetiştirilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü