Eğitim Sitesi

Karakteristik Nedir? Karakteristik Hakkında Kısaca Bilgi

Karakteristik Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Karakteristik:

Bir kimse veya nesneye özgü olan (ayırıcı nitelik) tipik.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Karakteristik:

Bir sayının onluk logaritmasının tam kısmı.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Karakteristik:

Bir kimse veya nesneye özgü olan (ayırıcı nitelik), tipik.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Karakteristik:

Bir kimse veya nesneye özgü olan (ayırıcı nitelik), tipik.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Kafiye (Uyak): En az iki dize sonunda anlamca ayrı, sesçe birbirine uyan iki sözcük arasındaki ses benzerliğidir. Dize sonlarında yazılışları ve okunuşları aynı olup, anlamları ve görevleri farklı olan kelimelerin veya eklerin tekrarı kafiyeyi oluşturur.

    Karşıt Anlamlı Sözcükler: Nesne, durum, görev, iş, hareket bakımından birbirine karşıt (zıt) kavramları karşılayan sözcüklere denir. - Küçük çocuk, büyük adamında yanında geziyor.(küçük-büyük) - Uzun kalem kullandıkça kısaldı. (uzun-kısa) - Güzel kızla evlenmek varken, gitti çirkin kızla evlendi. (güzel-çirkin)

    Deyim: Belli bir durumu, belli bir kavramı göstermek için kullanılan öz anlamından az çok ayrı, ilgi çekici bir anlam taşıyan, kalıplaşmış, halkın ortak dil ürünü olan sözlere deyim denir. Örnek : İçine ateş düşmek Pabucu dama atılmak Yüreği ağzına gelmek İki gözü iki çeşme

    Öneri Bildiren Cümleler: Bir sorunu çözmek, herhangi bir konuda yol gösterip bilgi ve fikir vermek amacıyla, öne sürülen görüşü, düşünceyi ve teklifi içeren cümlelere öneri bildiren cümleler denir. Örnek : Kitabın sonuna bir de kaynakça konsa iyi olur. Konuyu iyice anlamak istiyorsan, önce tekrar et, sonra da bol bol soru çöz. Oyunda günlük yaşamın derinliğine fazlaca girilmeseydi, oyun daha derli toplu olurdu. Siyah eteğin üstüne mavi desenli gömleğini giyersen sana daha çok yakışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü