Eğitim Sitesi

Kâr Transferi Nedir? Kâr Transferi Hakkında Kısaca Bilgi

Kâr Transferi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kâr Transferi:

Türkiye'de yatırım yapmış olan yabancıların söz konusu yatırımlardan elde ettikleri gelirlerin yurtdışındaki şirketlerine aktarmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borçları Ödeyememezlik Riski: (Türk Dil Kurumunun İktisat Terimleri Sözlüğü'nde 'Default Risk'in Türkçe karşılığı olarak yer alan ifade) Borcun geri ödenmeme riskini ifade etmektedir.

    Bütçe Açığı: 1- Devletin harcamalarının, gelirlerinden yüksek olması anlamına gelir. 2- Bir yıl içinde hükümet harcamalarının hükümet gelirlerini aştığı miktar.

    Son Kredi Mercii: (Lender of Last Resort) Merkez bankalarının, para otoritesi olma sıfatları ve finansal istikrarı sağlama yükümlülükleri nedeniyle, sistemde ortaya çıkan fon açıklarının piyasadan karşılanamaması halinde, son başvuru mercii merkez bankasına başvurup, bu ad altında düzenlenmiş imkanlardan faydalanmasını ifade eden bir kavramdır.

    Tescil: Kayıtlı sermaye sistemine tabi anonim ortaklıklarda, sermaye artırımı işlemleri tamamlandıktan sonra sermaye artırımının tescili için, Sermaye Piyasası Kurulu'nca verilen ve ödenmiş hisse senedi tutarını gösteren belgedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü