Eğitim Sitesi

Kaptanıderya Nedir? Kaptanıderya Hakkında Kısaca Bilgi

Kaptanıderya Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kaptanıderya:

Osmanlı Devleti'nde deniz kuvvetlerinin en büyük askeri ve idari amiri.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kaptanıderya:

Osmanlı Devleti'nde deniz kuvvetlerinin en büyük askerî ve idari amiri, kaptan paşa.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Çevre Kirliliği: 1. İnsanların etkinlikleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle doğal dengenin bozulması. 2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını etkileyen, cansız ve çevredeki maddeler üstünde yapısal zararlar veren ve bazı nitelikleri bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.

    Kadı: 1- Kazâ'yı yönetmekle sorumlu kişidir. Kazâ'da mahkeme işleri kadının evinde ya da camide yapılır ve kaydedilirdi. "Kadı medrese mezunu olup kuralları iyi bilirdi." 2- Tanzimat'a kadar her türlü davaya, Tanzimat ile Medeni Kanun arasındaki dönemde ise yalnız evlenme, boşanma, nafaka, miras davalarına bakan mahkemelerin başkanlarına verilen ad. 3- Eskiden hukuki uyuşmazlıkları ve davaları karara bağlamak üzere devletçe tayin edilen görevli hakim.

    Meteoroloji: 1. Hava durumu hakkında çeşitli ölçümler yapan ve bu ölçümler doğrultusunda tahminler yürüten bilim dalına meteoroloji denir. 2. Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

    Otomotiv: Motorlu taşıt yapımıyla uğraşan sanayi kolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü