Eğitim Sitesi

Kapitalist Devlet Nedir? Kapitalist Devlet Hakkında Kısaca Bilgi

Kapitalist Devlet Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kapitalist Devlet:

Üretim araçlarının (fabrika, tarla, maden ocağı, iş atölyesi gibi) mülkiyet hakkının kişi ya da kişilerin elinde bulunduğu, dolayısı ile üretimde kişi ya da kişilerin oluşturduğu kurumların öncelikle etkili olduğu devlet biçimidir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Felsefe: - Yunanca seviyorum "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen felsefe "bilgi sevgisi" veya "bilgelik sevgisi" ya da "hikmet arayışı" anlamındadır. - Felsefe sözcüğünü ilkez kullanan Pythagoras dır. - Felsefe, soru sorma, sorgulama yapabilme, akıl yürütme yeteneğine dayalı düşünmedir. - Felsefe, hayatı ve anlamını sorgulamadır. - Felsefe, dünyaya yönelen meraktır. - Felsefe, evreni ve insanı açıklama çabasıdır. - Felsefe, insan merak ve hayretinden kaynaklanır. - Felsefede önemli olan felsefi sonuçlardan çok bu sonuçlara varma biçimidir. - felsefede cevaptan çok soru önemlidir. Onu dinamik ve etkin kılan sorulardır. - Filozof, bilgiyi arayan kişidir. - Felsefe bir bilim değildir.

    Öncül: Çıkarımda sonucun doğruluğunu ispatlamada kanıt işlevi gören önerme.

    Tefsir: Kur'an'daki ayetleri en geniş yorumlayan bilim dalıdır. Bu işle uğraşanlara Müfessir adı verilir.

    Değişken: 1- Gözlemden gözleme farklı değerler alabilen bir koşul ya da obje. 2- Mantık ve matematikte x, y, z gibi belirsiz semboller. Bir önerme içinde belirsiz bir adı temsil eden sembol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü