Eğitim Sitesi

Kapasite Nedir? Kapasite Hakkında Kısaca Bilgi

Kapasite Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Kapasite:

Nem alıcının kapasitesi 24 saatteki pint (0,473 lt) cinsinden ölçülür. Bunu belirleyen iki faktör vardır: Nemi alınacak alanın büyüklüğü ve nem alma işleminden önce alanın sahip olduğu koşullar.

 

Elektrik Terimi Olarak Kapasite:

Bir üretim ünitesi veya santralın imalatçı tarafından belirtilen koşullar altında verebileceği elektrik gücü.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Ekran Büyüklüğü: Kullanacağımız Televizyonun ekranının köşeden köşeye izlenebilir alanın uzunluğudur. 81 ekran 106 cm gibi ifadeler kullanılır.

    USB: Cep telefonları ve diğer aygıtlar (PC'ler gibi) arasında veri transferi için sıkça kullanılan bir bağlantı eklentisi.

    WQVGA: Yüksek çözünürlüklü, geniş ekranlı LCD ekranlarına karşılık gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü