Eğitim Sitesi

Kapalı Tohumlular Nedir? Kapalı Tohumlular Hakkında Kısaca Bilgi

Kapalı Tohumlular Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kapalı Tohumlular:

Tohumlar olgunlaşıncaya kadar meyve karpelleri tarafından korunan olgunlaştıktan sonra karpelleri açılarak tohumları serbest hale geçebilen kapalı tohumlu bitkiler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Eşeysiz Üreme: 1. Tomurcuklanma, bir hücrenin bölünmesi veya yenilenme gibi yollarla gerçekleşen, genetik olarak birbirinin aynı olan yavruların meydana geldiği, sadece tek bir ebeveynin yer aldığı üreme şekli. 2. Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir. Cinsiyet faktörü kullanılmadan yapılan üreme şeklidir. 3. Erkek ve dişi bireylerin ayrı üreme hücrelerinin söz konusu olmadığı, tamamen benzer genetik yapıda bireylerin oluşumunu sağlayan üreme tipi.

    Biyoloji: 1. Bitki ve hayvanların köken, dağılım, yapı, gelişim, büyüme ve üremelerini inceleyen bilim dalı, dirim bilimi. 2. Biyoloji; canlıları, bunların özelliklerini, yapı ve işlevlerini, canlı ve cansızlarla etkileşimlerini bilimsel yöntemlerle inceleyen bilim dalıdır. Biyolojiyle ilgili çalışmalar yapan bilim insanları biyolog olarak adlandırılır.

    Linkaj (Bağlantı): Aynı kromozomda bulunan bir gen grubunun yavru döllere bir arada aktarılması eğilimi.

    Abiyogenez: Canlıların cansız maddelerden meydana geldiğini savunan görüş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü