Eğitim Sitesi

Kapalı Oturum Nedir? Kapalı Oturum Hakkında Kısaca Bilgi

Kapalı Oturum Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Kapalı Oturum:

Milletvekilleri, bakanlar ve görevi gereği toplantıda bulunması gereken kamu görevlileri dışında kimsenin katılamadığı, tutanakları en az 10 yıl yayımlanmayan ve toplantı içeriğinin devlet sırrı olarak saklandığı Genel Kurul toplantılarıdır.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Kapalı Oturum:

Milletvekilleri, bakanlar ve görevi gereği toplantıda bulunması gereken kamu görevlileri dışında kimsenin katılamadığı, tutanakları en az 10 yıl yayımlanmayan ve toplantı içeriğinin devlet sırrı olarak saklandığı Genel Kurul toplantısıdır. Komisyonlar da kapalı oturum yapabilirler.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Resmi Gazete: Hükümet tarafından yayımlanan ve yasama, yürütme ve yargı organlarına ilişkin mevzuat, karar ve ilanların yer aldığı süreli yayındır. Kanunların yürürlüğe girerek vatandaşlar için bağlayıcı olması için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekir.

    Muhalefet: Demokraside iktidarın dışında olan parti veya partiler.

    Miting: Gösteri amacıyla veya bir olaya dikkati çekmek için genellikle açık yerlerde yapılan toplantı.

    Erken Seçim: Herhangi bir nedenle, Anayasa'da öngörülen 4 yıllık seçim dönemi dolmadan yapılan seçimdir. Erken seçim, Meclis'in bu yönde bir karar alması veya Anayasa gereği Cumhurbaşkanı'nın kendisine tanınan seçimlerin yenilenmesini isteme yetkisini kullanması üzerine yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü