Eğitim Sitesi

Kamu Nedir? Kamu Hakkında Kısaca Bilgi

Kamu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kamu:

Bir ülkedeki halkın bütünü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kamu:

1- Halk hizmeti gören devlet organlarının tümü.

2- Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kamu:

Bir ülkedeki halkın bütünü, halk.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kamu:

Halk hizmeti gören devlet organlarının tümü. Bir ülkede halkın bütünü, halk.

 

Siyaset Terimi Olarak Kamu:

Halk hizmeti gören devlet organlarının tümü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kamu:

Halkın ve devletin bütünü.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Muhtıra: 1.Herhangi bir şeyi anımsatmak, bir konuda uyarmak için yazılan yazı. 2.Bir devletin başka bir devlete siyasal sorunlarla ilgili olarak yolladığı uyarı yazısı, diplomatik nota.

    Emperyalizm: Bir ulusun bir başka ulusun ya da başka ulusların topraklarını ele geçirerek yayılması, onları siyasal ve ekonomik egemenliği altına alması demektir. Kapitalizmin ulaşabileceği en üst seviyedir.

    II. Meşrutiyet: II. Meşrutiyet'in İlan Edilme Nedenleri İç Nedenler II. Abdülhamit'in II. Meşrutiyet'in İlanını Kabul Etmesinin Sebepleri : 1. İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne bağlı olan bazı subayların Rumeli'de ayaklanması 2. Tahta, Osmanlı hanedanından başka bir kişinin geçeceği söylentisi 3. Serez'den bir ordunun İstanbul'a yürüyeceğine dair padişaha gelen telgraf 4. Ordu ve halk arasında isyan belirtilerinin ortaya çıkması Dış Etkenler En önemli dış etken "Reval görüşmesi" dir. Reval Görüşmesi'nde şu kararlar alınmıştır: 1. Ruslar, Balkanlar'da serbest bırakılacak 2. İstanbul ve Boğazlar Ruslara verilecek 3. Makedonya Bölgesi'nde ıslahat yapılacak

    Cemaat: 1- Bir imama uyup namaz kılan kişiler. 2- Bir dinden veya soydan olanların topluluğu. 3- İnsan kalabalığı.Toplanmış İnsanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü