Eğitim Sitesi

Kalfa Nedir? Kalfa Hakkında Kısaca Bilgi

Kalfa Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kalfa:

Aşaması çırakla usta arasında bulunan zanaatçı.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Kalfa:

Saraylarda ve büyük konaklarda halayıkların (Cariye) başı olan kadın. Padişah tarafından tayin edilirler, sarayda kendilerine ayrılan yerde otururlar ve sarayın iç hizmetlerinde çalışan cariyelere buyruk verirler ve özel günlerde cariyelerden farklı giyinirlerdi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kalfa:

Ustalıktan yetişme mimar yardımcısı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Gezgin: Gezmek, tanımak, görmek, dinlemek amacıyla geziye çıkan (kimse), seyyah.

    Görenek: En sade tanımıyla bir şeyi görüle geldiği gibi yapma alışkanlığı olan görenek, öteki sosyal alışkanlık gibi gerekli ve uygun görülenleri kapsar. Ama bunların mutlaka yerine getirilmesini istemez. Göreneğin örfe, âdet, geleneğe bakarak yaptırım gücü daha zayıftır. Misafire kahve ikram etme, sağ elle yemek yeme gibi.

    Tanı: Bir hastalığı tanıma işi, teşhis.

    Ulusal Bağımsızlık: Ulusal bağımsızlık, vatan yani toprak parçası üzerinde yaşayan milletin; herhangi başka bir milletin esirliği, hakimiyeti ya da boyunduruğu altına girmeden kendi geleceğini kendi özgür iradesiyle belirlemesi, kendine ait topraklarda hür bir şekilde yaşaması ve başka hiçbir güç tarafından kontrol edilmemesine verilen isimdir. Ulusal bağımsızlık kısaca, bir toplumun kendi toprak parçası üzerinde hür ve özgür bir biçimde yaşama hakkı olarak nitelendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü