Eğitim Sitesi

Kafein Nedir? Kafein Hakkında Kısaca Bilgi

Kafein Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kafein:

Kahve taneleri ve çay yapraklarında bulunan, merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi olan, fosfodiesteraz aktivitesini engelleyen bir pürin alkaloit.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kafein:

Kahve taneleri ve çay yapraklarında bulunan, merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi olan, fosfodiesteraz aktivitesini engelleyen bir pürin alkaloit.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kafein:

Kafein bitkilerde doğal olarak bulunan bir içeriktir. Genel olarak kahve çekirdeklerinde, çay yapraklarında, guarana isimli bitki çekirdeklerinde bulunur. Kafein sinir sistemini uyararak zihinsel algılarımızı arttırır. Önerilen günlük kafein alım limiti 300-500 mg arasında değişir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kafein:

Bazı içeceklerde bulunan ve merkezî sinir sistemini ve çizgili kalp kasını uyaran, tansiyon yükseltici niteliği olan bir madde.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyoinformatik: DNA sekansları gibi karmaşık biyolojik bilgilerin analizinde, bilgisayarların ve/ya da matematiğin kullanılması.

    Kambiyum: 1. Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan, yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlayan ve meristem hücrelerinden meydana gelen tabaka. 2. Birçok trakofil bitkilerin gövde ve kökün de meristem hücrelerden oluşan ve bölünerek sekonder ksilem ve sekonder floem tabakasını yapan tabaka. 3. Bitkilerin iletim demetlerinde, bir ya da birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

    Amino Asit: 1. Proteinlerin yapı taşıdır. Bir amino asit, amino grubu (-NH2) ile bir karboksil grubu (-COOH) taşıyan bileşiklerdir. Çok sayıda amino asit peptid bağları ile bağlanarak proteinleri oluşturur. 2. Hücrelerimizi oluşturan proteinlerin yapıtaşı olan "canlı" moleküller. 20 ayrı türü vardır. Vücudumuzdaki proteinlerin hangi amino asitlerden oluşacağını genlerimiz belirler.

    Pigment: 1. Hücrelere özgü görünür ışığın belli dalga boylarını emen, diğerlerini yansıtarak renk veren madde. 2. Bitkilerde ve hayvanlarda bulunan renk maddelerinin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü