Eğitim Sitesi

Kadife Nedir? Kadife Hakkında Kısaca Bilgi

Kadife Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Kadife:

Kadife kumaşın pek çok çeşidi bulunuyor. Koton, ipek, yün ve keten kadifeler gibi.. Motiflerine göre farklı biçimlere de sahip olanları bulunuyor. Kullanımı: koltuklar, duvar kaplamaları, perdeler.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kadife:

Yüzeyi belirli uzunlukta bırakılmış ham madde lifleriyle kaplı, parlak, yumuşak kumaş.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kadife:

1- Yüzeyi belirli uzunlukta bırakılmış ham madde lifleriyle kaplı, parlak, yumuşak kumaş, velur.

2- Bu kumaştan yapılmış, bu kumaşla kaplanmış ürün.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Stor Çeşitleri: Sun screen kumaş stor,polyester kumaş stor,pamuklu kumaş stor,keten kumaş stor,şantug kumaş stor,işlemeli stor perde,etek oymalı stor perde,etek kesimli stor perde,saçaklı stor perde, yaylı stor perde,zincirli stor perde,bayrak stor perde,ev sineması stor perde,dijital baskı stor perde,kasalı stor perde,zebra stor perde

    Kapsül: 1- Rustikli perde modellerinde, kumaşlar üzerine belli kalıplarla delinen deliklerin üzerine takılan farklı renklerde metal veya plastikten yapılan yuvarlak aksesuarlardır. 2- Farklı çapları bulunan kumaş ve tüllerin üzerine zımbalanarak kullanılan perde halkaları.

    Dolama: Kumaştan perde boruları üzerine dolamak suretiyle yapılan süslemeler.

    Zigıl: Jalûzi veya stor perdeleri eğimli alanlarda ve açılır kanat içlerinde sarsıntıdan etkilenmesini ve ses yapmasını engelleyen çelik tel gergili kenar kılavuzları. Genelde eğimli, hareketli pencere ve teknelerde kullanılırlar. Jaluzi perdelerin hareketli kanatlar üzerinde sallanmasını engelleyen telli sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü