Eğitim Sitesi

Kabza Nedir? Kabza Hakkında Kısaca Bilgi

Kabza Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kabza:

Çeşitli tipteki fotoğraf makinelerini kolay ve rahat tutabilmek için bir vida ile fotoğraf makinesinin altına takılan eklenti. El, omuz ve göğüs kabzaları vardır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kabza:

Yay, kılıç vb. şeylerde tutulacak yer, tutak.

 

Okçuluk Terimi Olarak Kabza:

Yayın tutulduğu kısım.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    İzleyici Otofokus: Bu son kuşak otofokus sistemi ile hareket halindeki bir obje izlenebilmektedir. Deklanşöre basma anı ile makinenin tepki vermesi arasında belirli bir gecikme olduğundan, bu sistem objenin bulunacağı yeri önceden hesaplayarak obtüratör perdesinin açılması anında bu noktaya netleme yapmaktadır.

    Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama): Kameranın, çekimi yapılan alanın bir çok bölgesini hesap ederek en uygun otomatik olarak netleme yapabilmesi kabiliyetidir ki bu özellik gelişmiş modellerde mevcuttur.

    Vignetting: Objektiften kaynaklanan ve problem şeklinde algılandığından ölçümlerde dikkat edilen, ışığın düşük kaldığı alanları ifade eden bir kavramdır. Özellikle tele zum çekimlerde objektiften kaynaklanan "vignetting" yani ışığın merkezden kenarlara doğru azalması hasebiyle kararmaları ifade eder. Aynı kararmaları wide angle çekimlerde pek hissetmeyebilirsiniz.

    E-6 Proses: Diyapozitif (saydam) filmlerin geliştirilmesinde kullanılan işlem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü