Eğitim Sitesi

Kabile Nedir? Kabile Hakkında Kısaca Bilgi

Kabile Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kabile:

Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kabile:

1- Ortak bir atadan türediklerine, birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan, toplumsal ve ekonomik ilişkilerini geleneksel olarak uygulayan topluluk, boy.

2- İnsan toplulukları sınıflandırmasında obadan büyük şeflikten küçük olan; genelde hiyerarşinin oluşmamış olduğu ama kararların en bilgelere danışılarak alındığı en fazla bir iki yüz kişilik topluluk, soy, klan.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kabile:

Boy, klan.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan geleneksel topluluk.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Jaketatay: Erkeklerin resmi ziyaret ve davetlerde giydikleri, siyah kumaştan yapılmış, etekleri uzun ve ön köşeleri yuvarlak kesilmiş, arkası uzunca yırtmaçlı cekettir.

    Kelam: 1- İslamiyet'te Allah'ın varlığını ve birliğini akıl, mantık ve hikmet yoluyla ispatlamak. 2- Allah'ın varlığını ve İslam dininin doğruluğunu konu alan bilimdir.

    Marshall Planı: II. Dünya Savaşı'ndan sonra, Avrupa'nın yeniden yapılanmasını sağlamak ve ABD'nin Avrupa'daki etkisini artırmak amacıyla 1948-1952 yıllarında uygulanan Amerikan politikasıdır. Bu uygulama ile Avrupa'daki ülkeler büyük oranda ABD'ye borçlanmışlar ve ABD'nin Avrupa'daki etkisi artmıştır.

    İstikrar: Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü