Eğitim Sitesi

KÇGT Ünitesi Nedir? KÇGT Ünitesi Hakkında Kısaca Bilgi

KÇGT Ünitesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak KÇGT Ünitesi:

Yakıt kullanımında verimliliğin arttırılması için birlikte çalışmaları öngörülen ve Planlama Kodu uyarınca KÇGT olarak kaydedilen Üretim Grupları. Bu Üretim Grupları, harekete geçirici bileşeni gaz türbini (içten yanmalı türbin olarak da bilinir) olan bir ya da daha fazla jeneratör ve harekete geçirici bileşeni buhar türbini olan bir ya da daha fazla jeneratörden meydana gelirler; normal işletme koşullarında, gaz türbinlerinden elde edilen ısı, buhar türbinlerinin çalıştırılmasında kullanılır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Jeotermal Santral: Jeotermal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren sistemdir.

    Senkronize Olma: Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

    Koruma Sistemleri: Enerji Sistemindeki hatalı durumların belirlenmesi ve, görsel ve işitsel alarmlar ve veri kayıtları dahil olmak üzere, hatalı durumun ortadan kaldırılması işlemlerinin otomatik ya da elle başlatılması.

    Ani Puant: Yıl içindeki maksimum gücün anlık (kısa süreli) kaydedilen değerlerin en büyüğüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü