Eğitim Sitesi

Jelatin Nedir? Jelatin Hakkında Kısaca Bilgi

Jelatin Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Jelatin:

Genellikle hekimlik ve fotoğrafçılıkta kullanılan, hayvanların kemik, kıkırdak vb. dokularından veya bitkisel yosunlardan elde edilen saydam, renksiz, kokusuz bir madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Jelatin:

Tıpta ve fotoğrafçılık alanında sıklıkla kullanılan,hayvanların kıkırdak ve kemik dokularından veya bitkisel yosunlardan yapılan saydam,renksiz,kokusuz bir madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Jelatin:

1. Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hale geçen bir protein.

2. Ambalaj için kullanılan ince, parlak bir madde.

 

Biyoloji Terimi Olarak Jelatin:

Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hale geçen bir protein.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Jelatin:

Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz ve tatsız maddeye verilen isim. Sıvı, toz ve tabaka halde satılmaktadır. Kıvam verici özelliği nedeniyle gıda sektöründe kullanılmaktadır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Kovalent Bağ: (+) ve (-) yüklere sahip aynı ya da farklı ametal atomları arasında elektron ortaklaşması ile oluşan bağ çeşididir. Ametaller kendi aralarında bağ yaparken elektron alış verişi yapamazlar. Oktetlerini tamamlamak için elektronlarını ortaklaşa kullanırlar. Ametal atomlarının elektronlarını ortaklaşa kullanarak yaptıkları bağa kovalent bağ denir.

    Hidrofil: Suyu seven.

    Anyon: Negatif (-) yüklü iyon.

    İyonik Bileşik: Negatif ve pozitif iyonların elektrostatik çekim kuvvetleriyle bir arada tutulduğu bileşik. Atomları arasında iyonik bağ içeren bileşikler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü