Eğitim Sitesi

JAVA Nedir? JAVA Hakkında Kısaca Bilgi

JAVA Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak JAVA:

Sun Microsystems'in ürettiği kolay kullanılır, güvenli, nesneye dayalı ve güçlü bir programlama dilidir. HTML dili ile beraber kullanılan JAVA, daha çok HTML sayfasına görsel efektler katmak ve kolay kullanım sağlamak için kullanılmaktadır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Java:

1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur.

2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Node: DüğümBir örgünün topolojik tanımında düğüm (halkaların) bir bağlantı noktasıdır. sözcük veri örgüleri kapsamında özellikle paket hat değiştirmede bir hat değiştirme merkezi olarak da kullanılagelmiştir.

    Address: Bir kayıdı, bölümü veya bilginin saklı olduğu kısımı ifade eden isim, etiket veya rakamdır.Address (Adres)Internet'te kullanılan üç tip adres vardır. Bunlar e-posta adresi; IP, internet ya da Internet adresi; ve donanım ya da MAC adresidir.

    Host: İletişim ana sistemiKullanıcıların diğer iletişim ana sistemleriyle haberleşmesini sağlayan bilgisayar. Kişiler haberleşmeyi elektronik posta, telnet ve FTP gibi programlar vasıtasıyla yaparlar.

    Page View: Nota yazımında sayfa düzeninin görülmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü