Eğitim Sitesi

İzoterm Nedir? İzoterm Hakkında Kısaca Bilgi

İzoterm Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İzoterm:

Eş sıcaklık eğrisi

 

Kimya Terimi Olarak İzoterm:

Grafik üzerinde aynı sıcaklığa karşı gelen noktalardan geçen çizgi.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Üçüncü Zaman (Neozoik): Günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. Üçüncü zamanın yaklaşık 63 milyon yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. Zamanın önemli olayları : Kıtaların bugünkü görünümünü kazanmaya başlaması. Linyit havzalarının oluşumu. Bugünkü iklim bölgelerinin ve bitki topluluklarının belirmeye başlaması. Alp kıvrım sisteminin gelişmesi. Nümmilitler ve memelilerin ortaya çıkışı. Üçüncü zamanı karakterize eden canlılar nummilit, hipparion, elephas ve mastadondur.

    Bağımlı Nüfus: Çalışma çağında olmayan, çalışma çağında olduğu halde çalışamayan ve çalışanlar tarafından geçimleri sağlanan nüfustur. Doğum oranının düşük olduğu gelişmiş ülkelerde bağımlı nüfus oranı azdır. (Yaşlılar, çocuklar, işşizler vb.)

    Ekosistem: 1- Belli bir alanda yaşayan ve birbiriyle ve cansız ortamla ilişki içinde olan kendi içinde yeterli bitki ve hayvan topluluğu. 2- Yaşama birliği. Birbiriyle ilişki canlı ve cansız ögelerden oluşan ve ögeler arasında madde ve enerji dolaşımı ile kendisini besleyebilen ve yenileyebilen işlevsel mekan bilimidir.

    Plankton: Deniz suyuyla sürüklenen canlı kalıntıları

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü