Eğitim Sitesi

İzole bölge Nedir? İzole bölge Hakkında Kısaca Bilgi

İzole bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak İzole bölge:

Bakanlıkça belirlenen ve yarıçapı en az 15 km olan yalnızca saf ırk, ekotip veya üretilecek hibritin baba hattını oluşturan kolonilerin bulunduğu yabancı kolonilerden arındırılmış ve dışarıdan arı girişine kapalı, ana arı çiftleştirme bölgesi alanı.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    İlkel kovan: Çalıdan örme sepetler, tahtadan yapılmış prizmatik kutular, içi oyulmuş kütükler veya topraktan yapılmış çeşitli kaplar gibi belirli bir standardı olmayan ve modern arıcılık tekniklerinin uygulanmasına imkan vermeyen tipteki kovanlar.

    Kılıç arısı: Anadolu arılarının ilkel kovanlarda petekleri yapma şekline göre, petekleri kovan boyunca uzunlamasına yapan, bal toplama yeteneği yüksek, saldırgan karakterli arı.

    Stigma: Solunum sisteminin üçü göğüste ve yedisi karında olmak üzere segmentlerin yan kısımlarında bulunan on çift hava deliklerinden her biri.

    Langstroth kovan: TSE 3409 standardına göre iç ölçüleri 385mm.*455mm. kuluçkalık iç yüksekliği 280mm. ballık yüksekliği 260mm. gövde et kalınlığı 25mm. olan, 10 çerçeveli, genellikle ılıman yerlerde kullanılan, gezgin arıcılığa uygun olan kovan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü