Eğitim Sitesi

İzleme Açısı (Viewing Angle) Nedir? İzleme Açısı (Viewing Angle) Hakkında Kısaca Bilgi

İzleme Açısı (Viewing Angle) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak İzleme Açısı (Viewing Angle):

İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    RGB: RGB renk uzayı (ya da KYM renk uzayı), İngilizce ‘Red’ ‘Green’ ‘Blue’, yani ‘Kırmızı, Yeşil, Mavi ‘ kelimelerinin baş harflerinden ismini alan bir renk uzayı olup en sık kullanılanlardandır. Kırmızı, yeşil ve mavi renklerin ilk harflerinden oluşan bu kısaltma, görüntülerin renklere bölünerek taşınmasına olanak sağlar. Bu sistem genellikle klasik görüntü kablolarından çok daha İyi bir sonuç vermektedir.

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    Favorite Course (Favori Program) Fonksiyonu: Favori kurutma programınızı ezberleyerek aynı programı sadece bir tek düğmeye basarak etkinleştirebilmenizi sağlar.

    Batarya: Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü