Eğitim Sitesi

İzdüşüm Nedir? İzdüşüm Hakkında Kısaca Bilgi

İzdüşüm Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İzdüşüm:

Haritalardan faydalanarak belirlenen alan.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İdari Harita: Ülke içindeki il, ilçe ve köy gibi idari birimler arasındaki sınırları gösteren haritalara idari bölünüş haritası adı verilir. Bu haritalar sadece sınırları gösterir. Ayrıca belli başlı göller ve akarsular da yer alır.

    Evren (Kâinat, Kozmos): Bütün gök cisimlerinin içinde yer aldığı sınırsız ortam.

    Bozkır: 1- Yarı kurak bölgelerde ilkbahar yağışlarıyla yeşillenen otsu bitkilerden ve bazı kurakçıl çalılardan oluşan bitki topluluğuna verilen ad (step). Seyrek ağaçların da yer yer bulunduğu bozkırlara, ağaçlı bozkır denir. 2-Kurak ve yarı kurak bölgelerin kısa boylu ot örtüsü. 3-İlkbahar yağışlarıyla yeşeren, yaz kuraklığı ile sararan kısa boylu otlardır. Bunlara step ya da bozkır denir. 4- Kurak ya da yarı kurak bölgelerde sert çayırlarla otların bunlar arasına serpilmiş çalılarla dikenlerin bulunduğu bitki örtüsü.

    Jeoloji: 1- Yer Bilimi, jeoloji Yunanca Geo (Yer ) ve Logos (Bilim) kelimelerinin birleşiminden meydana gelir ve Yerbilimi anlamına gelir. Jeoloji yerküresinin güneş sistemi içerisindeki durumundan onun fiziksel ve kimyasal özelliklerine, oluşumundan bu yana geçirdiği değişikliklere, üzerinde yaşayan canlıların evrimine kadar geniş bir kapsama sahiptir. 2- Dünyanın katı maddesinin, içeriğini, yapısını, fiziksel özelliklerini, tarihini ve onu şekillendiren süreçleri inceleyen bilim dalıdır. 3- Yerin oluşumunu, yapısını, yer kabuğunun gelişim evrelerini ve yer hareketlerini inceleyen bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü