Eğitim Sitesi

İzale-i Şuyu Nedir? İzale-i Şuyu Hakkında Kısaca Bilgi

İzale-i Şuyu Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İzale-i Şuyu:

Birden çok kimse adına elbirliği veya paylı mülkiyet şeklinde kayıtlı bulunan taşınmaz mallar taksimi konusunda hissedarların anlaşamaması halinde, mahkeme kararı ile taşınmaz malın ihaleyle satılması demektir.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    İrat: Ticari faaliyetinde kullanmayıp başkasının kullanımına bırakılan değerler servet terimiyle ifade edilir ve bu şekilde elde edilen gelire irat denir. Yani sermaye varlıklarından elde edilen gelir.

    Cebri Satış: Üzerinde haciz veya ipotek kaydı bulunan borçluya ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü veya alacaklı kamu idaresi kanalıyla satılarak, ihale alıcısı adına tescili işlemidir.

    Altyapı: Mesken, iş veya diğer amaçlı kullanılan bina ve bölgeleri destekleyen kanalizasyon, yol, elektrik, su, gaz, telekomünikasyon ve arıtımdan oluşan yapı bütünüdür.

    İmar Planı: İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü