Eğitim Sitesi

İvme(a) Nedir? İvme(a) Hakkında Kısaca Bilgi

İvme(a) Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak İvme(a):

Hızın zamana göre değişimi.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Devre elemanları: DC ve AC elektrik devrelerinde kullanılan elemanlar pasif ve aktif olarak ikiye ayrılırlar.**Pasif devre elemanları; enerji ve elektromotor kuvvetleri olmayan ,ancak gerilim uygulandığında geçen akim sonucunda enerji harcayan veya depolayan elemanlardır.Bunlar direnç,bobin ve kondansatörlerdir.**Aktif devre elemanları Akümülatör,pil ve jeneratör enerji üreten;amplifikatör ise enerji seviyesini yükselten aktif elemanlara örnek verilebilir.

    Titreşim hareketi: Bir cismin üzerine etkiyen kuvvet cismi denge konumundan uzaklaştırırsa , cisim denge konumuna geri gelmek ister.Cismin denge konumu etrafında tekrarlı ileri geri hareketine titreşim hareketi denir.Periyodik hareket,harmonim hareket,şalinim hareketi,titreşim hareketi bu 4 söyleyiş tamamen

    Coulomb Kanunu: 1-İki nokta yük arasındaki itme veya çekme kuvveti, yüklerin çarpımıyla doğru orantılı, aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır. 2-Yüklü iki cisim arasındaki itme veya çekme kuvveti, yüklerin çarpımı ile doğru aralarındaki uzaklığın karesi ile ters orantılıdır.

    Kararsız Atom: Çekirdek ve elektromanyetik kuvvetlerin birbirini dengelemediği atomlara kararsız atomlar denir. Uranyum, plütonyum vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü