Eğitim Sitesi

İşveren Kurum/Kuruluş Nedir? İşveren Kurum/Kuruluş Hakkında Kısaca Bilgi

İşveren Kurum/Kuruluş Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak İşveren Kurum/Kuruluş:

1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler.

2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak İşveren Kurum/Kuruluş:

Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansal birikimi sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek dansçılar, teknik ve yaratıcı ekip ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Fonetik: Dilin ses ve ton eğitimini, dil ritmi ve konuşma temposunu, özel olarak da konuşma dinamizmini öğreten bilim kolu.

    Haber Üst Başlığı: Haber şablonunda başlığın üstünde yer alan, haberin özüne yönelik kısa ve vurucu bir cümleden oluşan başlığı.

    Senaryo: Bir düşüncenin veya bir olayın görüntü ve sese dönüştürülmesi amacıyla, görsel-işitsel mecralarda kullanılacak sinema ve televizyon yapımlarının diline uygun olarak hazırlanmış yapımın biçim ve akışını, içeriğini ve önemli yapım bilgilerini içerecek biçimde düzenlenmiş ve gerçekleştirilecek olan yapımın çekimine temel olan, sahnelere ayrılmış, özel bir sayfa düzeninde yazılmış metin.

    Program: Tanımlanmış zaman dilimleri içinde radyo veya televizyon kuruluşu tarafından yayınlanan her bir görsel/işitsel unsur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü