Eğitim Sitesi

İstilam Nedir? İstilam Hakkında Kısaca Bilgi

İstilam Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İstilam:

Sözlükte selâmlamak anlamlarına gelen istilâm, bir hac terimi olarak, Kâbe'yi tavaf ederken izdiham nedeniyle Hacer-i Esved'i öpmenin mümkün olmaması durumunda el işareti ile selamlamak demektir.

 

Hac ve Umre Terimi Olarak İstilâm:

İstilam: Hac ve umrede Kâbe'yi tavafa başlarken veya tavaf sırasında Hacer-ül-esved önüne gelindiğinde, elleri namaza durur gibi kaldırıp tekbir, tehlil getirerek, (Allahü ekber, lâ ilahe illallahü vallahü ekber) diyerek onu selamlamak. El sürülemiyorsa, uzaktan elleri kaldırıp işaret yapmak.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ehliyet: Ustalık, uzluk.

    Ba's: 1- Diriltme, uykudan uyandırma, topraktan çıkarma, canlandırma, ihya. 2- Peygamber gönderme, elçi seçme. 3- Kıyametten sonra İsrafil'in sûra ikinci kez üfürmesiyle beraber Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere yeniden diriltmesi, Yeniden diriliş hem ruh hem bedenle olacaktır. Ba's'a, ölümden sonra diriliş anlamında "basubadelmevt" de denir.

    İhanet: 1-Hıyanet, hainlik. 2-Sevgide aldatma, sadakatsizlik. 3-Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme. 4-Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme. Evlilikte, sevgide aldatma, sadakatsizlik. Hıyanet, hainlik.

    Amel Defteri: Kirâmen katibin melekleri tarafından insanların bu dünyada yaptığı davranışların yazıldığı defterler, filme alındığı kasetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü