Eğitim Sitesi

İstif Nedir? İstif Hakkında Kısaca Bilgi

İstif Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İstif:

Depolama, saklama yöntemi.

 

Denizcilik Terimi Olarak İstif:

Her cins eşyanın ve yükün geminin dengesini bozmayacak şekilde geminin yapısına en uygun şekilde yerleştirilme ve yüklenme işlemidir.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak İstif:

"Bir şeyi birbiri üzerine ve sıra ile dizip yığmak" demek olan bu kelime, eski yazıda kelimeleri birbiri üzerine çıkararak dizmek yerine kullanılmış bir terimdir. Hattatlıkta değerli olan, ne kadar üst üste olursa olsun kolay okunanıdır. Rakım Efendi, sülüs istifte çok başarılıdır. Muhsin zade Abdullah Bey, yazacağı yazıyı kurşun kalemle istifler; âz okuma bilen bir çocuğa gösterip çocuk okuyabilmişse onu yazarmış.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Bekleme Süresi: Pestisitin kullanımından sonra ürünler üzerindeki kalıntı miktarının tolerans değerlerinin altına düşmesi için geçmesi gereken süreye denir.

    Dış Karantina: Ülkeler arasındaki tarımsal ürün alış verişinde, zararlı ve hastalık etmenlerinin yayılmasını önlemek için alınan yasal önlemlerdir.

    Çölleşme: Eskiden tarıma elverişli olan toprakların çöl haline gelmesidir. Çölleşme iklim değişiminden veya ormansızlaştırma veya aşırı otlatma gibi insan uygulamaları sonucu oluşabilir.

    Bacillus Thuringiensis (BT): Birçok böcekte hastalık oluşturan bakteri türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü