Eğitim Sitesi

Işığa duyarlı elektriksel hücre Nedir? Işığa duyarlı elektriksel hücre Hakkında Kısaca Bilgi

Işığa duyarlı elektriksel hücre Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Işığa duyarlı elektriksel hücre:

Işıkölçerlerde ve algılayıcılarda kullanılan ve üzerine ışık düştüğünde bundan etkilenen bir hücredir. Üzerine ışık düşmesi durumunda bu hücrelerde küçük bir elektrik akımı oluşur. Düşen ışığın şiddeti arttıkça oluşan elektrik akımının şiddeti de artar. (photo-electric cell)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Difüzör (Işık Yumuşatıcı): 1- Genellikle, ışık kaynağı ile obje arasına ışığı yumuşatmak amacıyla konulan geçirgen malzeme. 2- Işığı yumuşatmak amacıyla flaş kafalarına takılan genellikle plastik ya da kartondan aksesuar.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Kılavuz Sayı (GN): Elektronik flaşların göreceli güçlerini ifade eden sayıdır. Bu sayı metre ve/veya adım (foot) olarak ifade edilir ve her zaman belli hızdaki bir filmle (genellikle 100 ISO) ilişkilendirilir. Manuel flaşlarda GN, objenin uzaklığına göre kullanılması gereken diyafram açıklığını belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak günümüzde flaşların büyük çoğunluğu otomatik olduğundan, GN genellikle çeşitli modellerin kıyaslanmasında bir veri olan maksimum gücü ifade etmek için kullanılmaktadır.

    AF (Auto Focus ): Otomatik fokus yani odaklama demektir. Kadrajladığınız obje veya alana kamera objektifinin otomatik olarak odaklama yapma sistemi de denebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü