Eğitim Sitesi

İrtibat Nedir? İrtibat Hakkında Kısaca Bilgi

İrtibat Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İrtibat:

Bağlantı.

 

Hukuk Terimi Olarak İrtibat:

Bağlantı; ilişki; ilgili olma

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    İmperatif: Buyruk. Kant'ta, kişisel ilkelerin karşısına konulan nesnel geçerli ve bir gerekliliği dile getiren ahlak önermesi.

    Doğruluk Değeri: Bir önermenin almış olduğu doğru ve yanlış değerlerin bütünü.

    Kategori: 1. Aralarında herhangi bir bakımdan ilgi veya benzerlik bulunan şeylerin tamamı, grup. 2. Bir nesneye yüklenen nitelik, herhangi bir şey hakkında söylenecek şey, içinde sözün ya da varlığın kendini gösterdiği kalıplar. 3. Kant'da deneyden önce gelen, zihinde bulunan on iki yargı formu.

    Sosyalizm: Üretimi devletin düzenlemesini ve üretim araçlarının devletleştirilmesini savunan öğreti. Üretimde ve üretilenlerin dağıtımında bireyin değil, toplumun yararını göz önünde bulunduran ekonomik sistem. Liberalizme tepki olarak doğmuştur. Liberalizmin insanlar arasında uçurumlar açması, büyük sınıf farklılıklarını doğurması üzerine ideal bir devletin ancak eşitlik temelinde gerçekleşebileceğini iddia ederler. Devlet üretimi organize eden, bölüşümü sağlayan bir organdır. Üretim kar amacıyla değil ihtiyacı karşılamak için yapılır. Üretim araçları(fabrika, makine) kamu mülkiyetindedir. Herkes eşit hak ve koşullardadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü