Eğitim Sitesi

Intranet Nedir? Intranet Hakkında Kısaca Bilgi

Intranet Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Intranet:

Bir şirkete özel minik internet denebilir. Yalnızca bir şirketin çalışanları tarafından kullanılır; onlar girip dolaşabilir; şirketle ilgili bilgilere ulaşabilir. Örneğin intranet üzerinden şirkette çalışan herkese bir çırpıda mail gönderebilir ya da patronunuzun herkese açık randevu defterinden 'Ne zaman müsait' olduğunu öğrenebilirsiniz.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Point-to-Point Protocol (PPP): Noktalar Arası ProtokolRFC 1171'de tanımlanan bu protokol, seri bir hat üzerinden (örneğin telefon hattı) iki noktayı birbirine bağlama işlemini tanımlar. Seri Hat Üzerinden Internet Protokolü (Serial Line IP).

    Access Privileges: Dosyalarda değişiklik yapmak ve erişmek için imtiyaz.

    MENUITEM: Menüde kullanılacak seçenekleri belirtmek için kullanılır.

    Gamma (Düzeltme): Dijital resimlerin kaydedilmesi sırasında (256 renkten daha az içeren resimler dışında) resmin aydınlığı (ışığı) 256 basamakta kaydedilir. 255 maksimum aydınlık, 0 ise minimum aydınlığa (ışığa) karşılık gelir (siyah). Aydınlık ='dan 255'e doğru doğrusal olarak artar.Bilgisayar monitörü, renkleri, elektronlar tarafından uyarılan ve böylece aydınlanan fosforlarla gösterir. İdeal duruma karşılık fosforun aydınlatma eğilimi doğrusal değildir. Piksel değerinin monitördeki gerçek aydınlıktan sapan faktörü de hesaba katılmalıdır. Bu değere Gamma değeri denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü