Eğitim Sitesi

İnlandsis Nedir? İnlandsis Hakkında Kısaca Bilgi

İnlandsis Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İnlandsis:

Karalar üzerinde yayılan örtü buzulu, inland:kara, is:buzul

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yarıkurak Bölge: Çöllerden daha fazla yağış alan, ancak nemli bölgelere göre daha az yağış alan genellikle bozkırların yaygın olarak görüldüğü alanlar.

    ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu): Hava, su, toprak kaynaklarının kullanımı ile ilgili işletmelerin, daha projelendirme aşamasında iken çevreye zarar vermeyecek, (ya da limiti geçmeden zarar verecek) çevrenin niteliğini bozmayacak, koruyacak şekilde planlamasını kontrol altına almak için çeşitli bilim ve meslek dallarından uzman kişilerin birlikte hazırlayıp ilgili mercilerin tetkik ve onayına sundukları ve savunmasını yaptıkları ortak rapor.

    Nüfus Sayımı: Bir ülke nüfusunun nitelik ve niceliği üzerinde gerekli verileri saptamak amacıyla belli aralıklarla yapılan sayma işlemidir. Günümüzde nüfus sayımı yapılmamaktadır. Nüfus bilgileri dijital ortam üzerinden verilerle tespit edilmektedir.

    Aşırı Otlatma: Bir otlağın ot veriminin üzerinde hayvan otlatma. Böyle durumda hayvanlar, otları kısa sürede tüketerek sahada ot büyümesi zayıflar ve saha çıplaklaşır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü