Eğitim Sitesi

İncil Nedir? İncil Hakkında Kısaca Bilgi

İncil Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İncil:

Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

 

Tarih Terimi Olarak İncil:

İsa Peygamber'e indirilen, "Yeni Ahit" olarak da bilinen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı azizler tarafından ayrı ayrı derlenip düzenlenen, içinde Hz. İsa'nın yaşamı, yasa ve öğretisi bulunan kutsal kitaptır. Sözlük anlamı "muci-ze"dir. İlk İncil Yunanca olup, Latince olanları yaygındır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Daru'n Nedve (Darun Nedve): Müslümanlıktan evvel, Kureyş kabilesinin müzakereler için toplandığı bir yerin adı olup, Kusey İbn-i Kilap tarafından kurulmuştur.

    İkrar: Saklamayıp doğruca söyleme, açıkça söyleme. Benimseme, onama, kabul, tasdik.

    Kâsım: Peygamberimizin küçük yaşta vefat eden çocuğu, bu çocuğuna nispetle Peygamberimiz'e Ebul Kasım lakabı verilmiştir.

    Fem-i muhsin: Kur'an'ı doğru ve güzel okuyan mâhir (usta) okuyucu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü