Eğitim Sitesi

İmalat Nedir? İmalat Hakkında Kısaca Bilgi

İmalat Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İmalat:

Ham madde işlenerek yapılan her türlü mal. İşlenerek yapılan üretim.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak İmalat:

İşlenerek yapılan üretim.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Mantık: Doğru düşünmenin kurallarını koyan disiplindir. Doğru düşünme, kendini akıl yürütmede, verilen yargılardan sonuç çıkartmada gösterir. Yargı (önerme) ve akıl yürütme (çıkarım) mantığın temel kavramlarıdır. Yargının dayandığı doğru, bilgi doğrusudur. "Şu kalem siyahtır." yargısında, kalemle onun siyah olup olmadığının uygunluğu bilgi doğrusu ile saptanır. Yargılara dayanarak sonuç çıkartmak ise mantık (akıl) doğrusudur.

    Töz: 1- Değişmelere temel olan, kendisinde değişmelerin gerçekleştiği dayanak, kalıcı gerçeklik. 2- Cevher. Değişen durumlara ve niteliklere karşı kalıcı olan. Bir başka şeyle veya bir başka şeyde değil, kendi kendisiyle, kendi kendine var olan. Varoluşu için başka bir şeye ihtiyaç duymayan şey.

    Gerçekçilik (realizm): 1- Bireyden bağımsız bir gerçekliğin var olduğunu kabul eden görüş. 2- Bilinç dışında nesnel bir dünyanın var olduğunu savunan felsefi görüşlerin genel adı.

    Epikürcülük: Epikürcülük, antik çağ düşüncesinin en ilginç düşünürlerinden biri olan Epiküros'a dayanır. Bu felsefede birkaç temel kavram vardır. Bunlar, fizikte mekanik bir nedensellik anlayışı olan atomculuk, evrenin sonsuzluğu ve evrendeki nesneleri çevreleyen güçlerin dengesi ile dünya olaylarının bütünüyle dışında yer alan kutsanmış ve ölümsüz tanrılardır. Epikuros'un etikte kullandığı temel kavramlar ise iyinin haz ile, en yüce iyi ve sonul amacın ruhun ve bedenin acıdan arınması ile özdeşleştirilmesi, her türlü insan ilişkisinin en yüksek ifade biçimini arkadaşlıkta bulan yarar ilkesine indirgenmesi, sonul amaca uygun olarak da tüm arzuların sınırlandırılması ve hazzını eşlik ettiği erdemli sakin bir yaşamın seçilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü