Eğitim Sitesi

Image Stabilization Nedir? Image Stabilization Hakkında Kısaca Bilgi

Image Stabilization Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Image Stabilization:

Görüntü sabitleme demektir. Özellikle tele zoomlu çekimlerde kamera hareketinden kaynaklanması muhtemel çekim bozukluklarını engelleyen optik veya dijital bir sistemdir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Poz Kilidi: Fotoğraf makinesinin bu özelliğiyle belirlenen poz değerleri bir düğmeye basarak sabitlenir ve kadraj değiştirilse de aynı değerlerle fotoğraf çekilebilir. Özellikle otomatik pozlamada orta ton değerinin sabitlenmesinde kullanılır.

    Film Banyo Tankı: Çeşitli boyutlardaki filmlerin banyo edilmeleri için, ışık geçirmeyen fakat kimyasal eriyiklerin doldurulup boşaltılmasını olanaklı kılan ve böylece filmlerin banyo edilmesi işlemlerinin ışık altında da yapılabilmesini sağlayan, çelik ya da bakalit gibi maddelerden yapılmış kaplardır.

    Noise: Çekim esnasında yeterli ışık olmamasından ya da CCD kalitesinden ötürü ya da kamerada kullanılan teknoloji zayıflığından ötürü resim üzerinde yanlış algılamadan ötürü var olan bir nevi hatalı piksellerdir. Yani kirlenmedir. Bazılarına göre gece çekimlerinde yüksek ISO eşdeğerli çekimlerde oluşan yanlış algılanmış pikselleri ifade etmektedir.

    Yumuşak görüntü: Siyah ve beyazı olmayan çok sayıda gri ton değerinden oluşan görüntü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü