Eğitim Sitesi

Ilıklık Nedir? Ilıklık Hakkında Kısaca Bilgi

Ilıklık Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ilıklık:

Roma hamamlarında soğukluk ile sıcaklık arasında yer alan bölüm.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Mozaik: 1. Bir yüzey üzerine "tesserae" denen küçük, genelde kare olan sert, renkli materyalleri dizerek oluşturulan bir tasarım türü. Türlü renklerde küçük taş, cam, çömlek parçalarının yan yana getirilmesiyle yapılan duvar, döşeme, tavan kaplaması şeklinde resim ve bezeme işi. Mozaik tasvir şeklinde veya geometrik düzende olabilir. Uygulama alanları, havuz, banyo, mutfak, park bahçe, dış ve iç cephe için dekoratif, hediyelik, sanatsal çalışmalar. 2. Dökme mozaik. Mermer gibi taş kırıklı çimento harçlı döşeme kaplaması.

    Polyester: Cila işlerinde cam elyafı ile donatılmış olarak mobilya ve çeşitli yapı elemanları yapmakta kullanılan sentetik reçinenin adı.

    Aplik Ayna: Bir mekanda bulunan aynayı aydınlatmak üzere, aynanın bulunduğu duvarın üzerine monte edilerek aynayı belirgin bir biçimde aydınlatan aplik çeşididir.

    Limonluk: Merdiven boşluğu tarafında, basamağın üst ve ön kısmında yapılan çıkıntı. Ayağın merdiven boşluğuna kaymaması ve merdiven temizlenmesi sırasında su vb.'nin yanlardan aşağıya dökülmemesi için yapılır. Genellikle taş, mermer, mozaik vb. kagir merdivenlerde uygulanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü